Motokaravan mı? Çekme Karavan mı?

05-07-2022 11:26
Motokaravan mı? Çekme Karavan mı?
  • Motokaravan size daha çok sürpriz keşifler imkanı sağlar. Yani bir tarihi tabela görüp direk girebilirsiniz. Yol nasıl? dönüş imkanı var mı? batar mıyız çıkar mıyız? sorularını çok fazla düşünmezsiniz. en kötü gittiğiniz yere kadar gidersiniz olmadı mı gittiğiniz gibi de geri geri gelerek dönersiniz. Çekme karavan bu duruma çok müsait değildir. Çekme karavan ile uzun bir yolu geri gelmek çok kolay değildir. Arkanızı göremezsiniz. direksiyon yönü ile çekme karavan hareket yönü ters çalışır. Eğer düz giderken bir dönüş yapmanız gerekirse de açıktan döneceğiniz için geniş bir alan gereklidir. Yani çekme karavanda, yolu öncesinde kendi aracınız ile keşfetmiş olmanız gerekmektedir.

  • Çekmekaravan size gittiğiniz yerlerde ulaşım kolaylığı sağlar. Yani bir kampinge gittiniz. Kampingler genelde merkezlere uzak yerlerde olmaktadır. Karavanınızı koydunuz. Dinlendiniz yada dinlenmek için başka bir yerlere gitmek istiyorsunuz. ve size bir araç lazım. Burda çekme karavan öne çıkıyor. Karavanınızı yazlık gibi bir kampinge koyup aracınız ile istediğiniz yeri keşfedebilirsiniz. Motokaravanda bir motora ihtiyacınız olmaktadır eğer geniş bir aileyseniz de motorda çok iyi bir fikir olmayacaktır.

  • Motokaravan daha maliyetlidir. Motokaravan adı üstünde motorlu bir araç olduğu için motorlu taşıtlar ile ilgili tüm vergileri kapsamaktadır. Motoru için bir bakım masrafınız olacaktır. Her yıl vergisi trafik sigortası olacaktır ve bu vergiler maalesef ülkemizde oldukça yüksektir. Çekme karavanda sadece her yıl yaptırmanız gereken muayene vardır. Bakım az masraflı ve diğer vergiler yoktur.

  • Çekme karavanda ehliyetinizin BE sınıfı olması gerekmektedir. Eğer çekme karavan çekiyorsanız yasa gereği ehliyetinizin BE olması gerekmektedir(römork çekebilir)Ancak motokaravan B sınıfı ehliyet ile (belirli araç tipine göre) Kullanılabilir.

  • Motokaravan fiyatları yüksektir. Bu durum üretildiği ülkeye göre değişmek ile birlikte MOTOKARAVAN daha pahalıdır.Eğer avrupa bir motokaravan ile avrupa bir çekme karavanı karşılaştırıyorsak ülkemizdeki %165 ötv vergisinden dolayı motokaravan 10 kat daha pahalıdır. yerli motokaravan avrupa çekme karavandan uygun olabilir. buda tercih meselesidir.

  • Motokaravan yolcukları biraz daha güvenlidir. Sonuç olarak motokaravanlar bir motorlu araç olduğundan aracı üreten firmalar belirli güvenlik önlemlerini almaktadır. Tabi karavan haline dönüştürülürken doğru yükleme de çok önemlidir.bu yüzden belirli hızlarda motokaravan daha güvenlidir. Çekme karavanlarda arakanızda sizden bağımsız kendine ait bir fren sistemi olan bir kütle çektiğiniz için biraz daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Çekme karavanın en büyük düşmanı rüzgardır. bu rüzgar yolda olabilir tır sollarken yada yanınızdan bir tır geçtimi sizi sallayabilir eğer ters bir rüzgar ise hızınızda yüksek se 110km üstü hareket kabiliyeti karavanın eline geçer.bu istenmeyen kazalara yol açabilir. Ancak bu durum sizi korkutmasın.! Birçok ekipman ile bu durumu motokaravandan bile daha güvenli hale getirebiliriz. Stablizator, ATC vb sistemler ile…Çekme karavanı doğru yüklediğiniz ve hızınız max 110 geçmediği sürece merak etmeyin…

  • ÇEKMEKARAVAN daha çok eşya gözüne sahiptir. Çekme karavanlarda bir şoför kabini olmadığından orasına yaşam olanı ve eşya saklama gözleri olarak değerlendirilebilir. tabi bu karavandan karavana göre de değişmektedir. Motokaravanlarda bu alan daha kısıtlıdır.

Bizim aklımıza gelen başlıca temel unsurlar bunlardır. Herşeyden önce karavan, karavancılık güzel bir duygu. hangisi olursa olsun mutlaka denemelisiniz. Emin olun sadece deneyim ile kalmayacak devam ettireceğiniz bir yaşam tarzınız olacaktır.

Herkese keyifli yolculuklar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.